Hoe algen rimpels en fijne lijntjes op uw huid beïnvloeden

Niet langer beperkt tot aquariumwanden en sushischotels, breken algen nu uit als supersteringrediënten in industrieën variërend van gezondheid tot huidverzorging. Van een hoog voedingsgehalte tot ultrahydratatie en afgifte van antioxidanten, mensen zoemen over de voordelen van algen op de huid, vooral de populaire blauwgroene, bruine en rode algensoorten.

De krachtige eigenschappen van deze waterplanten helpen bij rimpels en fijne lijntjes en dienden als inspiratie voor de Eminence Organics Marine Flower Peptide Collection. Met hun reputatie als het ‘superfood van de zee’, lees je verder om erachter te komen hoe algen de huidverzorging transformeren.

Wat zijn algen?

Allereerst, hoe worden deze waterorganismen algen genoemd? Voor opheldering deden we een beroep op onze interne expert Katy Muenter wie is een mariene bioloog en onze Vice-president Product & Onderwijs. Katy legt uit: “Algen zijn speciale soorten fotosynthetische organismen die de energie van de zon gebruiken om te groeien. Deze variëren in grootte van een enkele cel tot meer dan 50 meter lang en zijn te vinden in elke omgeving op de planeet, inclusief intergetijdengebieden in zee. , warmwaterbronnen en zelfs in ijs en sneeuw.”

Algen hebben veel unieke aanpassingen die hen helpen beschermen tegen milieuschade, zodat ze kunnen overleven in deze extreme omstandigheden. Je weet misschien ook niet dat algen enkele van de meest duurzame ingrediënten in huidverzorging vertegenwoordigen. De snelle groeisnelheden en minimale impact van de oogst betekent dat deze superfoods van de zee gezondheids- en huidverzorgingsvoordelen kunnen bieden zonder zorgen te maken over de gevolgen voor het milieu.

Voordelen van huidverzorging voor blauwgroene, bruine en rode algen

Algen worden al duizenden jaren in de huidverzorging gebruikt om de huid te hydrateren. De buitengewone eigenschappen van algen zijn voortgekomen uit hun vele en gevarieerde levensomstandigheden. Met de vooruitgang in de wetenschap op het gebied van huidverzorging kunnen we nu de unieke eigenschappen van algen benutten.

Net als superfoods op het land zijn blauwgroene en rode algen levendig van kleur en bevatten antioxidant pigmenten die de huid op natuurlijke wijze beschermen. Deze verbindingen versterken de afweer van de huid tegen verschillende omgevingsstressoren. Algen werken niet alleen als antioxidant-krachtpatsers, maar bevatten ook hoge concentraties aan voedingsstoffen en aminozuren. De intense dosis voeding en eiwitbouwstenen vullen de huid aan en leveren superieure hydraterende voordelen.

Meer specifiek werkt het blauwgroene algenextract als een natuurlijk alternatief voor retinoïden dat rimpels vermindert. Het extract van bruine algen draagt ​​bij aan het versterken van de stevigheid, hydratatie en elasticiteit van de huid dankzij het hoge watervasthoudend vermogen en het vermogen om te beschermen tegen veroudering veroorzaakt door collageen- en elastineafbraak. Ten slotte bevat rode algenextract vitamines, mineralen en aminozuren om de zichtbare tekenen van veroudering, zoals rimpels en fijne lijntjes, te verminderen.

De zeebloemen die in onze collectie worden gebruikt, zijn een assortiment van zoet- en zoutwateralgen afkomstig van over de hele wereld. Laten we eens kijken hoe de diverse en geavanceerde huidverzorgingsvoordelen van algen tot uiting komen in onze Marine Flower Peptide Collection.

Algen In Eminence Organics Marine Flower Peptide Collection

De geavanceerde algeningrediënten in onze Marine Flower Peptide Collection, duurzaam geproduceerd over de hele wereld, combineren mineralen, aminozuren en antioxidanten om de huid steviger te maken en rimpels te minimaliseren. Deze combinatie zorgt ook voor een langdurige hydratatie van de huid. Samengesmolten tot onze Slim collageen+ complex, actieve algen leveren essentiële voedingsstoffen zoals antioxidanten en aminozuren om ervoor te zorgen dat de huid er gladder, voller en jeugdiger uitziet. Dit complex is te vinden in onze Marine Flower Peptide Eye Cream en Marine Flower Peptide Serum.

Marine Flower Peptide Eye Cream bevat extract van rode algen, a Slim collageen+ complex, botanische peptiden (rijstextract) en botanisch hyaluronzuur (van rode biet). Deze combinatie zorgt voor minder fijne lijntjes en rimpels, vermindert wallen en zorgt voor een diepe hydratatie.

Het Marine Flower Peptide Serum verjongt het uiterlijk van de huid en minimaliseert het verschijnen van rimpels. Het bevat zowel blauwgroene als rode algenextract dat de zichtbare tekenen van veroudering vermindert. Je kunt ook ons ​​​Marine Flower Peptide Concentrate gebruiken, een gel die de huid stevig en soepel houdt. Het bevat twee soorten algen. Blauwgroene algenextract vermindert de verschijning van rimpels, terwijl bruinalgenextract de huid er steviger uit laat zien.

Als je last hebt van een droge huid, hydrateert de Marine Flower Peptide Night Cream diep en beschermt het tegen transepidermaal waterverlies (TEWL). Aangezien het verliezen van water en vocht van de huid een belangrijke oorzaak is van een droge huid, werkt deze nachtcrème ‘s nachts om te beschermen tegen TEWL.

En we kunnen de lippen niet verwaarlozen! Het Marine Flower Peptide Lip Serum maakt de lippen voller en vermindert fijne lijntjes en rimpels. Dit serum met extract van bruine algen helpt de huid er stevig en gehydrateerd uit te zien voor een voller en verjongd effect. Samen onthullen de producten in de Marine Flower Peptide Collection een stralende, jeugdig ogende teint met minder fijne lijntjes en rimpels.

Duik in onze op het water geïnspireerde huidverzorgingsproducten en ervaar de Marine Flower Peptide Collection bij een Eminence Organics Spa Partner bij jou in de buurt.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Wassenmetgevoel.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart