Klanten vragen: wat betekent comedogeen?

Als je ooit klanten hebt geholpen die aan acne lijden, ben je waarschijnlijk de term ‘comedogeen’ tegengekomen. Huidverzorgingsproducten zijn samengesteld met een breed scala aan ingrediënten die onder andere kunnen worden geclassificeerd als comedogeen of niet-comedogeen. Hoewel “niet-comedogeen” over het algemeen wordt gezien als een marketinguitdrukking, is het de beste richtlijn die we hebben om ingrediënten te identificeren die poriën blokkeren.

Wanneer klanten last hebben van puistjes, is het essentieel dat u de wetenschap begrijpt achter wat als comedogeen wordt beschouwd en welke huidverzorgingsproducten u moet vermijden. Lees verder voor tips en producten voor klanten die te maken hebben met verstopte poriën.

Wat betekent comedogeen?

Simpel gezegd, comedogeniciteit is de neiging van een ingrediënt of product om de poriën te verstoppen. De wortel van dit woord is ‘comedone’. Volgens de Amerikaanse National Library of Medicine, comedonen zijn kleine, vleeskleurige, witte of donkere bultjes die de huid een ruwe textuur geven. Comedogene ingrediënten zorgen ervoor dat de poriën gevuld of “verstopt” raken, wat na verloop van tijd leidt tot mee-eters, congestie en puistjes. Als HowStuffWorks.com legt uit dat wanneer je lichaam overtollig talg produceert, het zich vermengt met dode huidcellen en bacteriën om de porie mogelijk te verstoppen. Dit resulteert in een puistje – een comedo.

HowStuffWorks.com stelt: “Als de comedo aan het huidoppervlak gesloten is, wordt het een whitehead genoemd. Als het open is aan het huidoppervlak en je kunt zien dat de verstopte follikel donkerder wordt door melanine-ophoping, wordt het een mee-eter genoemd.”

Individuele huidtypes en -condities kunnen de mate van comedogeniciteit van een ingrediënt beïnvloeden, dus huidreacties verschillen per persoon. Als Skin Inc stelt: “De ene persoon heeft mogelijk geen reactie, terwijl een ander binnen een paar weken overmatig verstopte poriën kan hebben.”

Het verschil tussen comedogeen en niet-comedogeen

Wat is het verschil tussen comedogene ingrediënten en niet-comedogene ingrediënten? Om erachter te komen, vroegen we: Dr. Hooman Khorasani, een triple board-gecertificeerde, fellowship-opgeleide cosmetische en huidkankerchirurg gevestigd in New York.

“Veelvoorkomende voorbeelden van comedogene ingrediënten zijn lanoline, vaseline en talk”, zegt Dr. Khorasani. “Deze ingrediënten vertragen de afschilfering”, wat betekent dat het cellulaire vermogen van uw huid om “huidcellen om te keren, ervoor zorgt dat ze aan elkaar blijven kleven, vuil en bacteriën in de poriën opsluiten, wat leidt tot congestie en puistjes, waardoor acne (anaërobe) bacteriën kunnen gedijen.”

Ter vergelijking: niet-comedogene ingrediënten zijn speciaal geformuleerd om verstoppingen te voorkomen, waardoor je kansen op het ontwikkelen van deze huidaandoeningen worden geminimaliseerd, legt Dr. Khorasani uit. Sommige mensen die vatbaar zijn voor acne kunnen merken dat het strikt vermijden van comedogene ingrediënten de enige manier is om puistjes te voorkomen.

De term niet-comedogeen die je op producten ziet, is een etiket dat volgens wettelijke of regelgevende normen onofficieel blijft, maar het is nog steeds een goede richtlijn voor diegenen die zich zorgen maken over verstopte poriën. Volgens Dermletter.com: “Producten met het label niet-comedogeen geven aan dat de fabrikant van mening is dat het product is ontworpen voor mensen met een vette of acne-gevoelige huid en dat het minder snel acne veroorzaakt.”

Tips voor het omgaan met comedonen

Tip 1: Identificeer

Een opfriscursus nodig over het identificeren van comedonen? Volgens Verywellhealth.com, zijn er verschillende soorten comedonale acne-vlekken. Gesloten comedonen, of whiteheads, ontstaan ​​wanneer zich een olieprop ontwikkelt onder de openingsporie van een haarzakje. Ze zijn witachtig van kleur en zijn bedekt met een laag huidcellen. Je kunt ze niet laten knallen. Ter vergelijking: open comedonen of mee-eters komen voor wanneer de olieplug zich in de buurt van de opening van een porie bevindt.

Zodra u heeft vastgesteld dat de huid inderdaad comedonen heeft, kunt u overwegen de volgende adviezen en huidverzorgingsproducten aan te bieden om de teint van uw cliënt te verbeteren.

Tip 2: Adviseer klanten om deze ingrediënten te vermijden

Het wordt aanbevolen dat personen die vatbaar zijn voor acne en verstopte poriën lanoline, vaseline en talk vermijden. U kunt ook de volgorde van ingrediënten op het etiket controleren. De vermelde volgorde kan u een globaal idee geven van het concentratieniveau van een comedogeen ingrediënt in een product. Als het laatste ingrediënt de poriën kan verstoppen, kun je ervan uitgaan dat dit ingrediënt in de laagste percentage van alle ingrediënten in een product.

Hoewel u wilt dat uw klant comedogene ingrediënten vermijdt, kunt u hem adviseren om op zoek te gaan naar niet-comedogene ingrediënten, die niet-verstoppend en hydraterend zijn. Een paar voorbeelden van niet-comedogene ingrediënten zijn onder meer druivenpitolie, hennepolie, salicylzuur en vitamine A. Dr. Khorosani zegt: “Deze ingrediënten kunnen de afschilfering van uw huid stimuleren, het risico op opbouw minimaliseren en de hydratatie van de huid behouden om uitdroging te voorkomen , gevoeligheid en irritatie.”

Tip 3: Huidverzorgingsproducten om puistjes en puistjes te verminderen

Producten die gericht zijn op acne werken goed met niet-comedogene ingrediënten om actieve en toekomstige puistjes te minimaliseren. Verminder puistjes met de Clear Skin Probiotic Cleanser. Deze reiniger bevat amandelmelk en yoghurt om de zichtbare tekenen van een probleemhuid, acne en puistjes te verminderen. Het is ook geformuleerd zonder synthetische ingrediënten zoals parabenen, natriumlaurylsulfaten, synthetische kleurstoffen, petrochemicaliën, ftalaten, GGO’s en triclosan.

U kunt de huid van uw cliënt ook verstevigen met de Lime Refresh Tonique. Limoensap werkt samentrekkend, terwijl citrusvruchtenoliën (citroen en grapefruit) de teint versterken en zuiveren. De Clear Skin Willow Bark Exfoliating Peel exfolieert zachtjes met salicylzuur om dode huidcellen te verwijderen en bevat wilgenbast dat het uiterlijk van de huid kalmeert.

Hoe vaak ziet u klanten met comedonen? Deel uw ervaringen met ons in de reacties hieronder en neem deel aan het gesprek op sociale media. U kunt hier ook lezen hoe u een Eminence Organics Spa Partner kunt worden.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Wassenmetgevoel.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart